-OLIJF OLIE   EXTRA VIERGE  BAJO ARAGON  EMSTEE-FINCALIFE
 

Gerechten empeltre olijfolie

2024-08-30

Olijfolie extra vierge empeltre met groene gegrilde asperge

Gegrilde groene asperge, labneh met een dressing van pistache en olijven 

Om dit gerecht te maken heb je kwalitatieve olijfolie nodig. Het is een heel belangrijk onderdeel van het gerecht, dus laat de supermarktolijfolie maar links liggen. Ook de olijven zijn essentieel, de zachtzoete zwarte Empeltre olijven maken het gerecht compleet. Empeltre DOP aceite del Aragon is perfect voor dit gerecht. Het is een fluwelen olijfolie met zachte bitterheid, een fruitachtige en nootachtige afdronk. Een ideale match met de gegrilde smaak van de asperges en te friszure smaken van dit gerecht.

ngrediënten
 
Dressing van olijven en pistache
50 gram olijven TierraLou Empeltre
4 eetlepels olijfolie Empeltre
50 gram gezouten pistachenoten
1 handje basilicum
Labneh
200 gram labneh
1 limoen (zeste)
zwarte peper
Asperges
200 gram groene aspergepunten
1 eetlepel olijfolie Empeltre
Instructies

Dressing van olijven en pistache
Ontpit de olijven en snijd ze fijn. Haf de pistache in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn.
Meng dit met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Labneh
Meng de labneh met de zeste van een limoen en kruid met zwarte peper.
Asperges
Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill ze op de barbecue boven direct vuur op de rooster.
Haal ze van de barbecue wanneer ze gaar zijn (duurt slechts een paar minuten).
Serveren
Schep 2 lepels labneh op een bord en duw het plat in een cirkel.
Snijd de asperges in de helft en dresseer ze op de labneh.
Verdeel er wat van de dressing over.

Admin - 03:15:17 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.




E-mailen
Bellen
Map